torsdag den 28. maj 2015

Råsyltede rabarber



Rabarbersæsonen er ved at være godt over os og jeg elsker rabarber. Sæsonen for rabarber er lang, derfor kan man godt nå at blive lidt træt af tærte og saft, inden vi er igennem. Så jeg har været på jagt efter alternative opskrifter med rabarber. Jeg faldt over en  opskrift på råsyltede rabarber, der så vildt lækre ud. Den oprindelige opskrift er med sukker, men når nu man har en biavler i familien...
Jeg lavede faktisk både en med sukker og en med honning, for at kunne sammenligne, og den med honning var helt klart bedst. Den har en meget mere rund og krydret smag end den man får fra hvidt sukker.

Det bedste er at det tager maks. et kvarter at lave og så har du det lækreste tilbehør til is, kage eller hvad du nu kan finde på. Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for.



Råsyltede rabarber
Som tilbehør til 4 pers.
Du skal bruge:
1 stængel rabarber (ca. 100 g)
2 spsk. honning

Skær rabarberne i meget tynde skiver, ca. 1-2 millimeter. Jo tyndere jo bedre, brug en meget skarp kniv, det gør det noget nemmere at skære så tyndt.
Læg rabarberskiverne i en skål, bland med honning og lad det stå og trække i mindst ti minutter inden du serverer.

Serveres som tilbehør til en god vaniljeis, et stykke kage, lørdagskyllingen eller hvad du kan finde på.
Rabarberne kan holde sig et par dage i en lukket beholder i køleskabet.

1 kommentar: