torsdag den 21. maj 2015

Kryddersalt

For et par uger siden kom min familie forbi, de havde været så søde at stoppe i Middelfart og samle en kæmpe pose ramsløg til mig.
Så der skulle selvfølgelig laves en omgang kryddersalt.Hvis du ikke allerede laver det selv, burde du helt bestemt begynde på det. Det er det nemmeste i verden og så smager det himmelsk. For god ordens skyld vil jeg også lige skrive en opskrift.

Kryddersalt med ramsløg
Du skal bruge:

Masser af ramsløg
Groft salt
Minihakker eller blender
Køkkenrulle

Sådan gør du:

Skyl dine ramsløg, lad dem blive så tørre som muligt. Put dem i minihakkeren, hæld salt over og WRUMM, blend det sammen til en næsten homogen masse.
Det gør ikke noget at der er meget ramsløg i forhold til salt, og heller ikke at det bliver rimelig vådt i det.
Når det er blendet godt, så du ikke kan skelne salt fra plante. Dækker du en bageplade med køkkenrulle, gerne dobbelt lag. Breder din ramsløg-salt mos ud over og stiller det et eller  andet sted hvor det ikke er i vejen.


Nu venter du så bare et par dage, på at det tørre. Når du engang imellem kommer forbi, vender du lige lidt rundt i det med en ske.

Tilsidst hælder du det på fine små glas, laver en æggemad og drysser med den skønneste salt ;)

Det kan selvfølgelig også laves med alle mulige andre krydderurter, jeg lavede også en med løvstikke, timian, citronmelisse og ramsløg.

1 kommentar: