onsdag den 29. april 2015

Lidt om puder og alternativt stof

I forrige weekend tog jeg mig lidt tid ved symaskinen. Jeg skulle til fødselsdag/ indflytterfest ved en god veninde og det eneste hun rigtig ønskede sig, var nogle pudebetræk til hendes pyntepuder.
Da hun er helt vild med farven gul og hun kommer fra Grønland, blev det til disse to puder. Den gule måler 50x50cm og den anden 45x35cm.


Stoffet til puderne fandt jeg i Netto. Det gule er i virkeligheden to store viskestykker og det med isbjørnen er en dækkeserviet. Begge dele fandt jeg til meget nedsat pris. Når jeg finder den slags, ser jeg altid stoffet frem for funktionen, det er tit man kan få noget rigtig fedt stof, til en billig penge, hvis man kan se ud over at det i virkeligheden er et viskestykke, en dækkeserviet, et tørklæde o.l.


Jeg lavede også en isbjørne pude til mig selv, nu jeg var i gang. Stoffet til bagsiden havde jeg liggende i gemmerne. Den negative side ved at bruge en dækkeserviet som forside, er at størrelsen ikke passer med de gængse pudestørrelser. Betrækket måler 45x35cm og det nærmeste jeg kunne komme det var 40x60. Så selve puden kom også lige en tur forbi symaskinen, hvor jeg syede zigzag hen over den korte del og klippede resten af, så puden kom til at være ca. 40x45. Samtidig fjernede jeg lidt fyld, så de ekstra fem centimeter ikke gør så meget.

Min veninde blev rigtig glad for puderne og jeg synes også stadig at min egen er skøn. Det er jo utrolig nemt at sy sådan et betræk og det gør bare en verden til forskel i sofaen.

1 kommentar: