mandag den 4. august 2014

Krakow free walking tour

Der har været noget stille på bloggen her hen over sommeren, ganske simpelt fordi jeg har haft sådan en periode hvor jeg bare ikke har orket at sidde foran en computer.
Men det har jo bare betyder mere tid til kreative projekter, dem skal i også få at se i den næste tid.

Men i dag skal det handle om Krakow. Jeg har nemlig være i Krakow en uge med kæresten og hans familie. Det var en skøn tur og vi fik set en masse spændende ting. Hvilket vi i høj grad kan takke free walking tours organisationen for.
Det er en organisation der giver gratis guidede ture rundt i byen, de har en masse forskellig ture med forskellige temaer. Når turen er slut lægger guiden en lille pose frem og så kan man give dem drikkepenge, hvis man synes turen var god og hvis man har lyst og har man ikke kan man bare lade være.
Guiderne er fuldtidsansatte og turene er der hver dag hele året rundt. 


Den første dag tog vi en tur i den gamle bydel, den var vildt god. Så inden ugen var omme havde vi også været på deres mad tur hvor man smager en masse lokale specialiteter, tur i den jødiske bydel hvor man høre om livet både før, under og efter anden verdenskrig og Krakow makabre hvor man mødes når mørket falder på og får en spændende fortælling om vampyrer, genfærd, mordere og hvad der ellers har været af godtfolk i gamle dage.

Alle turene var vildt spændende og man følte virkelig at man fik det hele med. Vi kom rundt til en masse steder vi aldrig nogensinde havde fundet på egen hånd.


Ved slutningen af hver tur uddelte guiden deres små bykort. Med kort over byen og en masse gode informationer på bagsiden.
Der var en lille parlør til de mest brugbare fraser, en liste over traditionel polsk mad med en forklaring af hvad det er og guide til caféer, restauranter, barer og souvenir shops m.m.
Derudover kunne man ved at vise kortet få rabat ved flere af de steder der var med på kortet.
Det fede ved at organisationen kun lever af drikkepenge er at ingen kan betale sig fra at komme på kortet, kun de bedste steder hvor de lokale guider mente at der var en god sammenhæng mellem kvalitet og pris kom med på kortet.
Vi havde stor glæde af det og mit kort endte med at blive godt slidt inden ugen var omme.


Nå, det var lidt af en roman i fik der, men jeg er så utroligt begejstret for det koncept og fordi de hjalp mig med at få en helt fantastisk uge, vil jeg gerne sprede budskabet omkring mig.
Så skal du til Krakow engang, så smut ned foran Maria kirken hvor de har mødested og kom med på deres ture, det er det hele værd, og synes du ikke det kan du jo bare lade være med at betale :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar